VAN EGY JÓ ÖTLETED? FORGASS FILMET!

Mutasd be Baranya értékeit egy rövid videóban!

Mint tudjuk, a fiatalabb generációk, akik már beleszülettek a gyors technikai fejlődésbe, szinte összenőttek a mobiltelefonnal, a digitális videofelvételek készítésére alkalmas eszközökkel és az internet használatával. Szívesen alkalmazzák az önkifejezés eszközeként a filmezést, a video készítést.
A filmkészítő verseny célja, hogy az Y, Z és az Alfa generációk tagjai megismerjék, videókban megörökítsék, másokkal megismertessék és továbbadják a Baranya megye területén található szellemi, kulturális és természeti értékeket. Az elmúlt néhány évben az új internetes platformok megjelenésével, az új technikai eszközök az új applikációk adta lehetőségek hatására, sokat változott a videók készítésének módja. Más lett a rövidfilmek felépítése és megjelenítése a közösségi médiában. A sok új lehetőség, a folyamatosan, nagy léptekkel fejlődő technika hatására, új képi megjelenítési módok alakultak ki. A rövid snittek használata gyors tempójúvá tette a filmeket. Megváltoztak a nézői szokások és a mobil applikációkon keresztül naponta nagyon sok filmet néznek meg.

Baranya kincsei…

BARANYA MEGYEI ÉRTÉKEIT ITT TALÁLOD:

A Baranya Megyei Értéktárban nyilvántartott nemzeti értékeink
Web: http://kincsesbaranya.hu/

MILYEN FILMEKET VÁRUNK?

A 24 órás filmkészítő játékban, a versenyfilmek hossza maximálisan egy perc lehet (rövidebb lehet). Elkészíthető kulturális örökséget bemutató dokumentumfilm narrációval, zenével vagy településről szóló történetet, anekdotát feldolgozó alkotás (rövidfilm játékfilm elemekkel) vagy egy térség táncát, dalkincsét bemutató videó (videó klip) is. Az új technikai megoldásokkal új plánok, technikai megoldások (timelapse, hyperlapse) teszik még vonzóbbá a rövidfilmeket.


A VERSENY

REGISZTRÁCIÓ: A filmkészítő versenyre regisztrálni a verseny weboldalán található kitöltött adatlappal lehet a verseny kezdetéig.
A VERSENY RAJTJA: 2022. június 11.(szombat) 10 óra
A szervezők a verseny kezdetén, a rajt pillanatában a hivatalos weboldalán (www.baranyafilmmaraton.hu ) ismertetnek 3 témaelemet, melyből 1 elemet kötelező beépíteni a versenyfilmbe. Forgatni kizárólag Baranya megye területén lehet. A játék szabályzata szerint az előforgatás tilos!
A 24 óra alatt elkészített versenyfilmet a YouTube-ra kell feltölteni, nem listázott videóként. A kapott linket (video-URL), a regisztrációkor megadott adatokkal együtt kell elküldeni a verseny címére info@baranyafilmmaraton.hu
A FILMEK BEKÜLDÉSÉNEK HATÁRIDEJE: 2022. június 12. (vasárnap) 10 óra.
A beküldött filmeket szakmai zsűri értékeli, és hirdet eredményt.
EREDMÉNYHIRDETÉS: 2022. június 14. (kedd) 16 óra

FONTOS!

A „Baranya Kincsei FilmMaraton”, 24 órás filmkészítő játékra bárki, bárhonnan jelentkezhet, de a filmeket a Baranya megye területén (településein) kell leforgatni a kiírásban megadott időszakban.
Regisztrálni a verseny kezdetéig, a verseny hivatalos weboldalán lehet.
Nevezési díj és korosztályi megkötés nincs.
A forgatásnál technikai megkötés nincs.
Az utómunkálatok bármilyen erre alkalmas technikai eszközzel elvégezhetők.
Műfaji megkötés nincs.
A film lehet élőszereplős rövidfilm, dokumentumfilm, video klip, videó kollázs (fotókból összeállított videó) vagy animáció
A szervezők, a rajt pillanatában, 3 témaelemet ismertetnek (online), melyből 1 témaelemet kötelező beépíteni a versenyfilmbe. A kötelezően beépítendő elemek a Baranya megye értékeihez kötődőek lesznek.
A résztvevő stáboknak – melyek akár egyszemélyesek is lehetnek – maximálisan 60 másodperc hosszúságú filmben kell megismertetni, népszerűsíteni Baranya megye értékeit (1 kiválasztott értéket).

A kötetlen műfajú alkotásokat fel kell tölteni az internetre a játék versenyszabályzatában meghatározott módon, mindezt 24 óra leforgatása alatt.